Národní pedagogický institut ČR

Typ příspěvku

Abstrakt

Národní pedagogický institut ČR je přímo řízenou organizací Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Na svých krajských pracovištích, která fungují jako centra podpory pedagogů v daném regionu, nabízí cílenou podporu školám (nejen) v digitalizaci díky finanční podpoře z Národního plánu obnovy.

Na Počítači ve škole se setkejte s našimi lektory, konzultanty a odborníky. Sjednejte si konzultaci pro svou školu, IT audit či konzultaci pro vedení vaší školy, přihlaste se na webináře či kurzy přímo na krajských pracovištích nebo na naši dubnovou DIGIroadshow. Naplánujte si svou DIGIakci, prozkoumejte materiály do výuky zaměřené na rozvoj digitálních kompetencí žáků napříč předměty nebo zacílené na rozvoj informatického myšlení. Vyzkoušejte naše pořady KYBcast a DIGI IN, které se věnují digitálním technologiím a jejich využití v praxi či tipům na osvědčené aktivity. Najděte si záznam z našich kulatých stolů, na kterých s učiteli, řediteli či odborníky debatujeme vážně i méně vážně o odborných tématech informačních technologií a transformaci českého školství do 21. století. 

Sloty na stánku NPI ČR

ICT koordinátor není školní ajťák (s Klárou Hránkovou a jejím týmem)

V NPI ČR představujeme unikátní kurzy určené pro ICT koordinátory. Tyto kurzy se zaměřují na aktuální témata důležitá pro vaši každodenní praxi, představená prostřednictvím zábavné interaktivní formy. Přijďte se podívat, jak takové kurzy vypadají, co obsahují a získejte tipy, jak se zdarma přihlásit na podzimní termíny! Buďte mezi prvními, kteří využijí této příležitosti k obohacení svých profesních znalostí a dovedností v oblasti informačních technologií.

Inovace do výuky, konzultace s našimi KIMy, garanty a lektory (se Zdeňkem Smrčkou, Ivanou Böhmovou a týmem KIMů (krajských ICT metodiků) a lektorů)

Chcete zažít pitvu žáby s využitím rozšířené reality nebo se podívat na vesmír či něco jiného? Vyzkoušet robotka mluvícího v češtině, angličtině, němčině či si chcete naprogramovat vlastní vláček? Přijďte si vyzkoušet různé robotky, rozšířenou realitu nebo programovatelné vláčky na náš stánek NPI. Zajímá Vás umělá inteligence ve výuce? CHcete si zkusit vyzkoušet různé prompty či se podívat na generování nějakých obrázků? Stavte se na stánku NPI ČR.

DIGIakce, DIGIkoalice – partnerství s NPI ČR v digitálním vzdělávání (s Petrem Naske a jeho týmem)

Přijďte si říci o finanční podporu pro Vaši DIGIakci, při které uspořádáte pro školy ve svém okolí workshop, přednášku nebo ukázkovou hodinu. Firmy mohou přijít konzultovat členství v DIGIkoalici. Členem se může stát škola, firma, nezisková organizace, která je ochotna sdílet s jinými organizacemi své plány a příklady inspirativní praxe na poli digitálního vzdělávání. Členství pro organizace v DIGIkoalici je zdarma.

Kybernetická bezpečnost ve vaší škole (s Petrem Polívkou a jeho týmem IT guru)

Přijďte na stánek konzultovat zlepšování konektivity, zabezpečení, vzdálenou správu tabletových a PC učeben, zlepšování a vychytávky pro školního ICT správce a další aspekty ICT koordinace ve škole. Nechte se inspirovat výsledky z IT auditů ve školách, při kterých NPI ČR naráží opakovaně na opakované nešvary škol. Přijďte si prohlédnout ukázku IT auditu, který i Vaše škola může zdarma získat. Dojednejte si konzultaci s IT guru ve vašem kraji.

Stupeň školy

Vzdělávací oblast